Perşembe

Araç Muayene İstasyonu Nedir ?

Muayene istasyonları araçların niteliklerini kontrol eden, bu konuda tecrübeli ve başarılı elemanları bulunan, araçların teknik kontrolünün yapıldığı yerlerdir.

Hangi araçlar ne sıklıkla muayene edilmelidir ?



  • Hususi (binek) otomobiller ve her türlü römorkları:  bu otomobillerin ve römorklarının ilk üç yaşı ve sonrasında iki yılda bir muayeneye götürülmesi gerekmektedir. Ticari olmayan hususi otomobiller 0 km ise muayenesi 3 yıl sonra yapılır. Üç yıl geçtikten sonra da iki yılda bir muayeneleri yapılmaktadır.

  • Resmi otomobiller ve her türlü römorkları: İlk üç yaş ve sonrasında yine binek otomobiller ve her türlü römorklarda olduğu gibi iki yılda bir yapılmaktadır

  • Kamyon kamyonet minibüs otobüs vb ticari taşıtlar: Burada da ilk bir yaş sonrasında yıl da bir muayene yapılmaktadır.( Taksilerde bu duruma dâhildirler)

  • Son olarak da kamyon, kamyonet, minibüs, otobüs ve çekici türündeki ticari araçların muayenesi her yıl yapılmalıdır 0 km olsalar dahi bu durum böyledir.


Türkiye'nin 81 ilinde bulunan araç muayene istasyonları hem araçların düzenli kontrollerini yapmakta hem de daha güvenilir trafik olanakları sunmaktadır.